Criza


Cei afectati de criza manutsa sus...!

Ce este de fapt criza si de ce ii surprinde pe toti nu stiu sincer..chiar ma mir ca nu a venit mai devreme..
Oameni buni , nu intelegeti voi ca de fapt criza nu e economica?
E in noi. E in modul in care gandim , in modul in care traim , in modul in care ne-am conformat cu viata noastra , cu monotonia.
Criza e de fapt modul in care am renuntat sa mai gandim , sa mai valorificam ,sa ierarhizam.
Avem nevoie de motive care sa justifice slabiciunile noastre ...asta este in definitiv.
Toti incearca sa gaseasca metode sa-i diminueze efectele insa nimeni nu se uita de unde a pornit totul.Nu sunt eu mare analist, dar sunt sigura ca a pornit din nepasare , din ineficienta , din faptul ca NOI , factorul decisiv ,adica poporul , ne-am obisnuit sa-i numim pe altii sa ne faca treaba din frica de a ne implica ,de a schimba ceva.Iar acei oameni sus-pusi odata ajunsi in varful marului s-au infruptat din cele mai coapte fructe pana cand n-a mai ramas nimic din bietul pom .
Nu stiu .E evident ca singurele victime din tota debandada asta sunt oamenii batrani , patura de jos , muncitorii .Nu e corect dar in orice razboi trebuie sa existe si victime.
Cred ca totusi e si ceva pozitiv in criza asta.Ironic sau paradoxal..dar exista.
Poate asa vom invata sa apreciem mai bine lucrurile care conteaza.
Banii vin si se duc , oi fi nebuna dar stiu si cred ca banii nu aduc fericirea , iar cei ce zic ca nu e adevarat sunt niste lasi .
De cati bani ai nevoie ca sa iubesti?
Cu cat se cumpara kilogramul de grija , de afectiune , de caldura?
Si daca intr-adevar ele se cumpara sau se intretin...cine le vinde? ?
Suntem atat de plati incat ajungem sa vedem viata doar din punct de vedere economic.Da , sunt de acord exista un punct central in jurul caruia se invarte tot ..dar cine zice ca acel punct e material?..
Si maine daca nu as mai avea nimic ce ar trebui sa fac?Ar trebui sa cad intr-o mare depresie si sa astept sa vina cineva sa ma ridice sau ar trebui sa ma ridic pe picioare si sa fac totul sa ma redresez?
Zilnic ne luptam , cel ce nu face asta nu traieste, iar cel care lupta dar nu e gata sa moara pentru cauza lui mai bine s-ar retrage la vatra.Intr-un razboi trebuie sa fii voluntar.Numai asa cei de acasa pot fi siguri ca tu crezi in lupta pe care o duci , si vei face tot posibilul sa-o castigi.
Poate asta trebuie sa facem si noi.
Voluntar , sa devenim uniti si sa ne definitivam bine scopurile pentru ca apoi sa facem tot posibilul sa le indeplinim.Pentru noi si pentru cei dragi.
Si chiar daca e criza ,nu ne costa nimic sa traim clipele asa cum sunt ele ,bune sau mai putin bune , cu zambetul pe buze.

so cheer up!..

0 comentarii: