Uateva'

si uite asa se intampla, sa te trezesti intr-o zi de aia, surprinzator de luminoasa pentru un anotimp rece, cu soarele violand in toate colturile draperiile camerei tale, incercand sa te trezeasca, sa te ridice in capul oaselor, si tu sa-l refuzi, sa te adancesti si mai tare printre valurile molcome si calduroase ale plapumei tale. Astazi habar n-ai ca afara e cald, astazi refuzi sa-ti imaginezi forfotul orasului care vibreaza sub tentatia unei false primaveri. Astazi esti mai inclinat sa cauti pe cer cateva umbre de nori si sa speri ca poate..poate va ploua.

Te ridici din pat, cu parul ciufulit si cu fata palida si ramai un pic dezgustat de starea de bine pe care toti din jurul tau par a o avea..mai putin tu. Te speli cu apa rece pe fata si astepti sa te trezesti ca dintr-un vis urat desi stii ca somnul si starea de visare au fost poate cea mai buna parte a zilei tale. Nu sa dormi, sa visezi, e un chin. Ci sa fii treaz, vesnic treaz, vesnic lucid, vesnic fata in fata cu tine si cu lumea, dar mai mult cu tine si cu toate gandurile alea care te fac sa-ti pui mii si mii de intrebari, dar care mereu ajung in acelasi punct mort al tacerii interioare.

Blah, ce bine ca exista cafeaua. Sa te incalzeasca si sa-ti aduca aminte ca in ciuda tuturor latentelor si starilor de "ma sufoc ca nu am nimic de facut", exista totusi cateva lucruri pe agenda ta pe care inca nu le-ai finalizat. Lasi sa apara pe fata ta un zambet subtil dar te inneci cand realizezi ca ai stat si-ai gandit prea mult, ca acum pana si cafeaua ti s-a racit, si asta te face sa ramai si mai dezamagit decat erai la inceput. SOS..Cafeaua nu ma mai ajuta. 

Dar ce e de facut? Take attitude? Fake it all?.. That should help..if i'd only knew how to do it properly.. un avantaj al singuratatii e acela ca iti poti ascunde starile. Toti cei ce ma cunosc, pe dinauntru si pe dinafara, toti cei care ar putea sa ma descoasa de orice aparenta nu sunt aici...singura solutie, cea care-mi zambeste  si ma ispiteste este costumarea intregului meu in ceva mai fericit si mai conform cu "restul lumii". Reversul medaliei e ironia cu care va zambesc si cu care va compatimesc: tot ce va face fericiti e fals..chiar si soarele asta care va incalzeste chipurile, chiar si zambetul cu care va intampin privirea. Eu cel putin am acceptat situatia..unii inca se mai zbat sa creada..



0 comentarii: